Сл.Бинев: Борисов да се извини за провала си и да отиде в затвора

Имиджа на България е пред света е изключително лош. Защото до скоро ни управляваше “Буда 1”, сега ни управлява “Буда 2”. Опасно е, когато на чело на държавата излязат хора, които са зависими от службите. Това обяви евродепутатът и лидер на ГОРД Слави Бинев по ТВ7.

 

Той посочи, че големият проблем на ГЕРБ е, че са се опитвали да локализират проблемите, но не и да ги решават. Според него това се опитва да прави сега и служебният кабинет, който Бинев смята, че е подреден от кукловодката Цветелина Бориславова. 

Той е категоричен, че 4 години е предупреждавал за проблемите, които ще настъпят в държавата, но никой не го е чул. Според евродепутатът единственото нещо, за което Бойко Борисов не е излъгал е, че може да превърне в шпиони всички журналисти и да им направи фалшиви досиета. Той смята още, че голяма грешка в управлението на ГЕРБ е било, че на възлови позиции са поставяни хора, които не са за тези места. Физкултурник е управлявал МВР, философ – финансите, юрист – здравеопазването, пожарникар – цялата държава. 

За да се стабилизира и възроди българската държава ни трябват три неща – прагматизъм, патриотизъм и правила. Но трябва и разум в обществото, а не да се люшкаме в крайности и да се поставят нереалистични искания. 

Слави Бинев призова Бойко Борисов, ако е мъж, да излезе открито пред обществото и да признае, че се е провалил и ако е умен – да отиде в затвора и да си понесе присъдата за престъпленията и безобразията, които е извършил.