12 000 лв. отмъкнал бандитът от банковия клон в "Сухата река"

Маскираният нападател напръскал охранителя със спрей

Мъжът, който по-рано тази сутрин обра банка в столичния кв. "Сухата река", е задигнал от нея между 10 и 12 000 лева. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Сигналът е подаден в полицията около 8.36 часа тази сутрин. Банковият клон е на ул. "Александър Екзарх".

По думите на Иванов, нападателят, който е бил маскиран, е носил пистолет, който не е използвал. Сега не е уточнено дали оръжието е бойно газово или бутафорно. Бандитът е напръскал с лютив спрей охраната на банката.

"Охранителят е заведен в болнично заведение за промивка на очите. Няма сериозна опасност за неговото зрение. След заплахата той е подал тобра, в която касиерките са поставили известна сума. Тя в момента е в процес на уточняване. Мисля, че е около 10 000-12 000 лв.", коментира още главният секретар на МВР.

След като взел плика с парите, маскираният избягал пеша. Районът около банковия клон е отцепен от полиция, извършва се оглед, а от МВР са разпространили описанието на облеклото му до всички патрули в столицата.

Пред Novini.bg охранителят на банковия клон разказа, че нападателят бил висок и едър мъж с маска на лицето. Той насочил пистолет към гарда и извикал "Парите и валутата", след това веднага го е напръскал в лицето със спрей. Охранителят, за щастие, е успял да натисне паник бутона. Той не си спомня нищо след като е бил напръскан.