Задържаха 14 души за разпространение на наркотици

В хода на спецакцията са иззети различни по вид и количество опиати

14 души са задържани в полицията за разпространение на наркотици, съобщиха от ОД на МВР. В хода на спецакцията са иззети различни по вид и количество наркотични вещества. При процесуално-следствени действия на бул. „Санкт Петербург“ в областния град разследващи от отдел „Криминална полиция“ конфискували близо 1,5 грама амфетамин, подобно количество марихуана, 12 таблетки МДМА и електронна везна от трима мъже на 24, 25 и 31 години и 22-годишна жена.

С полицейски заповеди четиримата били задържани за едно денонощие, а с прокурорско постановление мярката за неотклонение на 24-годишния била удължена до 72 часа. В ареста за същия срок е приведен и 29-годишен мъж, в чието жилище служители на Второ Районно управление на МВР открили 14 пакетчета суха зелена листна маса с общо тегло над 100 грама и електронна везна, предаде Фокус.

За притежание на марихуана в Първо Районно управление на МВР се озовали трима тийнейджъри, на 15, 17 и 18 години, а в Пето Районно управление на МВР – 25-годишен. Междувременно със същия наркотик в Раковски и в Сопот били засечени 20-годишен и 19-годишен.

Пак в Сопот, край спирка на градския транспорт, 25-годишен бил задържан да носи в себе си електронна везна и над 18 грама амфетамин. Пакетчета с подобно съдържание иззели служители на Трето Районно управление на МВР от 18-годишен, а колегите им от Първомай – от 20-годишен. Срещу всички извършители са образувани полицейски производства под наблюдение на прокуратурата.