14-годишно момиче стана жертва на бурното море във Варна

Спасителите на централния плаж търсят детето в района на Калните бани

Спасителите на централния плаж във Варна търсят 14-годишно момиче в морето край Варна в района на Калните бани. Това каза пред NOVA д-р Иван Иванов, управляващ ДКЦ I „Св. Климентина”. То отговаря за здравното обслужване по плажовете в града.

Около 16 часа няколко деца от варненския квартал Владиславово са влезли в морето да си играят. Две-три деца се излезли след сигнал на спасителите. Едно от момичетата е подало сигнал за помощ с ръка, но не са успели да я извадят. 

Спасителите обясниха,че са направили всичко възможно, за да извадят момичето. Влезли са шестима спасители. Двама водолази от "Гражданска защита" продължават издирването на момичето вече трети час.

„Момченцето и момиченцето се давеха. В този момент трима спасители се смееха на плажа. Момченцето тръгна да излиза. Тогава се засилиха спасителите. Извадиха го. Момиченцето махаше с ръчички около 10-15 минути и изчезна”, разказа свидетелка на инцидента.

„Това е несериозно. Аз бях на съседния пост. Обадили са се деца, казали, че друго дете се е загубило във водата. Влязоха след около няколко минути 7-8 спасителя от всички постове, но за съжаление нищо не са открили”, каза Деян Русевски от ”Водно спасяване”.

Синоптиците предупреждават за мъртво вълнение поне още няколко дни. Морето е с 4 бала вълнение. Спасителите призовават да се спазва ограничението на червения флаг.