Протестиращи отново блокираха триъгълника на властта: Ако олигарсите не се махнат, ние ще живеем на площада! (Обновена)

Остават блокирани възлови кръстовище

За 24-ти пореден ден демонстранти излязоха на протест в центъра на София. По традиция те изпълниха пространството около т. нар. Триъгълник на властта, в който влизат сградите на Министерски съвет, бившия Партиен дом и Президентството, предаде репортер на БГНЕС.

Исканията на протестиращите остават същите - оставка на цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов и оттегляне на главния прокурор Иван Гешев.

Част от недоволството скандира "Оставка!" и "Българи юнаци!" под съпровода на тъпани и вувузели.

"Ако тази олигархия и олигархичните кръгове не се махнат от България, ние ще живеем на площада. Това е", смята проф. Александър Кьосев.

На протеста той е със сина си Павел, роден през 2005 г., който също изразява недоволството си.

"Няма леви, няма десни, на всички сме ви бесни", гласи надписът на един от плакатите, а протестиращите продължават със скандиранията "Оставка", "Мафия" и "Мутри, вън".

"Прави ми впечатление, че гражданската енергия в провинцията се увеличава, а в София леко стихва", смята друг протестиращ.

Недоволните граждани се заканват да продължат с демонстрациите докато Исканията им не бъдат изпълнение. Ще продължат и блокадите на двете ключови кръстовища в центъра на столицата.

Към 20 ч. демонстрацията протича без напрежение.

Гражданите са блокирали движението за автомобили на площада пред президентството "Княз Александър Първи" и бул. "Цар Освободител" в отсечката между университета "Св. Климент Орхидски" и "Орлов мост", както и самия "Орлов мост". Движението по бул. "Дондуков" е свободно. 

Има полицейско присъствие, но то е сравнително слабо - няма напрежение между протестиращите и силите на реда. Протестът вече е обявен за национален от участниците. Очаква се по-късно част от хората пред президентството да организират шествие и да се присъединят към своите съмишленици на Орлов мост.