40-годишен българин е сред жертвите на масовия убиец от Ханау

40-годишен българин е една от жертвите на масовия убиец Тобиас, който застреля девет души и рани тежко още няколко в германския град Ханау снощи около 22 ч местно време.

Новината за убит наш сънародник е от местни медии, но засега не е потвърдена от посолството ни в Берлин. Според непотвърдена официално информация загиналият българин е вдовец от Мездра, който има малко дете. Мъжът живее и работи в Erlensee, пише "24 часа". Не е ясно дали близките му са уведомени за трагедията.

След 7-часово издирване властите информираха, че заподозреният за стрелбата е намерен мъртъв в дома си заедно с майка си, която застрелял преди да се самоубие.

Стрелецът е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи, съобщи в. „Билд". В публикувано по-рано видео 43-годишният Тобиас отправя радикални призиви и към американците. Нападателят е германски гражданин с разрешително за огнестрелно оръжие, а боеприпаси и пълнители са открити в колата му, посочи още изданието.

Нападателят първо убил 3-ма души в бара в центъра на Ханау, след което с кола се придвижил до другия бар в кв. „Кеселщат”, където застрелял на място още 5-има. Жертвите станаха девет, след като ранен почина по-късно.