6 години след смъртта на Дейвид Бауи вдовицата Иман няма да се омъжва повторно

Това разкрива съпругата на легендарния певец в интервю за „People“, в което разказва за техния "епичен романс"

Вдовицата на Дейвид Бауи - Иман, разказва за 24-годишната си връзка с британската звезда.

Въпреки, че шестата годишнина от смъртта на Дейвид Боуи ще бъде отбелязана на 10 януари, вдовицата му Иман говори в трогателно интервю за „People“ публикува на 17 ноември 2021 г. Американско-сомалийски модел споделя живота си с британската звезда близо 24 години. Завладяваща любовна история, която е прекъсната със смъртта на звездата през 2016 г. починал от рак.

Пет години след смъртта на съпруга си, Иман създава първия си парфюм „Love Memoir“, като жест към техния „епичен романс“. Тя разказа и описа за "People" как е била вдъхновена за създаването му. Точно когато е влязла в селската къща, изпълнена със спомени за съпруга си, тя изпитала желание да създаде това, което сега нарича „паметник на вечната любов“. Но началото беше трудно: „Бях просто много тъжна и исках да се върна в града. Мислех, че съм излязла от траура, но не”.

Сега 66-годишната Иман говори за срещата с мъжа, който е баща на дъщеря й Александрия. Когато се срещат през 1990 г., "Дейвид каза, че това е любов от пръв поглед." Рок звездата беше в Лос Анджелис, докато Иман тъкмо минавала оттам. Тя си спомня: „Не възнамерявах да се местя там. Съдбата ми ме призова, за да отида там и да се срещна с Дейвид“.

С открито сърце тя говори за тяхната проста, но необикновена връзка: „Познавах го като човека, Дейвид Джоунс, истинското му име. А не рок звездата”. Интимните спомени изглеждат гравирани в паметта на тази, която ги пренася с емоция: „Вървяхме по улицата, когато връзката ми се развърза и той коленичи, за да ми я завърже, и аз знаех, че така е правилно. Дейвид беше повече от красив. Той преливаше от харизма”.

Благодарение на своята сродна душа, тя имаше смелостта да стартира в козметиката, което й позволява днес да му отдаде почит: „Ако Дейвид не беше в живота ми, не знам дали щях да имам смелостта да стартирам Iman Cosmetics (през 1994 г.). Попитах го "ами ако не успее?" и той каза: „Ако не опиташ, никога няма да разбереш дали това работи“, каза тя, преди да добави, че в "негово присъствие тя се почувствала скъпа. Скъпа и в безопасност”.

Говорейки за кончината му, хубавата сомалийка призна, че "има дни, които са по-трудни от другите, но спомените не са тъжни". В момента тя не желае да се омъжи повторно: нейната 21-годишна дъщеря Александрия Лекси Джоунс предложила на майка си, но Иман обясни: „Казах „не, няма да го направя отново“. Все още се чувствам омъжена. Преди няколко години някой спомена Дейвид, като покойния ми съпруг и аз казах „не, той не е покойният ми съпруг. Той е моят съпруг“. „Усещам присъствието му, особено когато гледам великолепните залези от нашата къща, защото Дейвид обичаше залезите. Така че в известен смисъл той все още е там. Любовта ми живее чрез спомените ми.” /БГНЕС