6000 лв. грози концесионера на "Перла", собственикът на затъналия джип: не съм виновен

Случката със скандалния джип се разиграва пред очите на летовниците, като е нарушил всички забранителни съоръжения на плажа

Глоба от 6000 лв. може да получи концесионерът на плаж "Перла". Припомняме, че джип затъна в пясъка на плажа край Приморско. Клип, заснет от туристи на плажа, показва как тежката машина не може да излезе от водата, след като е закарала джет до там. В опит да бъде изтеглен джипа на плажа е докаран дори и багер. Министерство на туризма ще наложи веднага глоба на концесионера, заради допускането на автомобила на територията на плажа до водата.

"Това се случва вчера по обяд, когато наистина плажът е пълен. Въпросният нарушител е преминал през всички забранителни съоръжения, които сме поставили на плажа. Не е отразил табелите за забраняване за преминаване на превозни средства, за джипове, за АТВ-та и мотори. Не е спазил и забележката на момчето, отговорно за моторния коридор да не влиза с автомобила си. Дал е „мръсна газ” през тези 20 м и след това в рамките на 15 секунди джипът е затънал”, обясни по Нова ТВ концесионерът на плажа Лъчезар Захариев 

Самият плаж е 130 хил. кв. м. трудно могат да се опазят, добави концесионерът. По думите му веднага след като е извършил нарушението, на водача са снети показания.

Явор Шишков от Министерството на туризма заяви, че ведомството се е самосезирало от репортажа по медиите. Ако установим, че има неизпълнение на договора, на дружеството концесионер ще бъде наложена глоба в размер на около 6000 лв.

„Глобата, независимо от стойността и размера ѝ, винаги е много, тъй като на практика ние освен този начин – чрез табели, чрез устни забележки, ние други юрисдикции за защита на плажа нямаме”, каза още концесионерът Лъчезар Захариев.