9 неща, които никога не трябва да поръчвате в ресторант

Обичате ли да ходите на ресторант? Няма нищо по-хубаво от това  вежливи сервитьори да ни поднасят вкусни блюда на фона на приятна музика.

Има обаче някои неща, за които да внимаваме, когато ядем навън. Потребители във форуми предупреждават за храни, които могат да представляват голяма опасност за здравето ви, дори да посещавате най-добрите заведения. А Indy100 са избрали най-важните препоръки. 

1. Скариди и 2. пилешко. Заради салмонелата и вредните бактерии и в тях

3. Салата "Айсберг": 1. Защото е със 100% надценка. 2. Защото празните пространства между листата приютяват безброй много бактерии.

4. Вода с парченце лимон. Indy100 цитира проучване, според което 70% oт лимоните в ресторантите са заразени с бактерия. Изследвани са 76 лимона от 21 заведения. Служителите на барa обикновено ги нарязват предварително, за да спестят време. И докато резенчетата стоят в кутията, тя се превръща в убежище за нежелани микроби.

5. Не си поръчвайте морски дарове, ако не сте близо до морето.

6. Недобре опечените бургери са по-редни от стека алангле.

7. Масло от трюфел звучи изискано. Но всъщност е смес от евтин зехтин с химически вещества. И се приготвя в лабораторията, а не в кухнята.

8. В повечето случаи сладоледът е купен на ниска цена от близкия супермаркет.

9. Виното - невинаги висококачествено, но винаги с огромна надценка.