Абрамович отхвърлил оферта да продаде "Челси"

Въпреки проблемите с британските власти, бизнесменът бил готов да отдели сериозни суми за трансфери

Роман Абрамович

Роман Абрамович

Собственикът на "Челси" Роман Абрамович е отхвърлил оферта за продажбата на клуба, съобщава Financial Times. Специализираното издание твърди, че руският бизнесмен е получил предложение от американеца Тод Боли, но то е далеч от сумата, на която са оценени сините. Според Абрамович стойността на футболния клуб е 3 милиарда паунда.

Американецът е на 46 години и има интереси в спорта, като притежава дял от "Лос Анджелис доджърс" от Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) и баскетболния "Лос Анджелис спаркс". Състоянието му се оценява на близо 5 милиарда паунда, пише "Дневник". Той е собственик и на компанията Cloud9, която се занимава с електронни спортове.

В началото на годината Боли беше свързван и с "Тотнъм", като през септември даде едно от редките си интервюта, в което споделя, че "футболът е най-популярният спорт в света и е огромен бизнес."

През последните години Роман Абрамович постоянно е свързван с продажбата на "Челси". Той е собственик на клуба от 2003 г. Плановете на Абрамович за строеж на нов стадион на клуба в момента са в застой, след като от 2018 г. той има проблеми с британските власти. Въпреки това президентът на клуба - Брус Бък обяви, че Абрамович няма никакви намерения да преустановява инвестициите си. По думите му бизнесменът е готов да отдели сериозни суми за трансфери, след като ембаргото над сините беше свалено.