Адвокатът на Иван Тодоров: На Гешев не му е работа да говори за политика, ще съдим страната за 7-цифрена сума в Страсбург

Не разбирам логиката на съда - при трима обвиняеми, само моят клиент да е в ареста

Иван Тодоров

Иван Тодоров

„За мен е необяснимо защо Иван Тодоров от трима обвиняеми само е ареста. Това постава останалите в неравнопоставено положени. Няма как да бъде обществено опасен човек, който е честен инвеститор и рискува собствени средства в България. Клиентът ми е натопен от конкурентна фирма или от някой, който иска да бъде закрита „ТАД груп“. Това заяви пред БТВ адвокатът на задържания по случая с хакерската атаката срещу НАП Иван Тодоров. Георги Стефанов е категоричен, че подобно разбиване на системата е можело да се направи и от ученици. 

„Има двама свидетели срещу клиента ми, които са били на изпитателен срок, не са се справили и са били помолени да напуснат. Иван ми разказа, че има вътрешен чат във фирмата, но не си спомня да е водил разговори за НАП. Не става ясно от къде са изнесените прокуратурата картинки от „чата“. Ние не дължим оневиняващи доказателства. Има ясни данни, че моят клиент и Кристиян Бойков са невинни. Входирали сме иск разпитът на Кристиян да се извърши пред съдия. Засега няма разнобой между Тодоров и Бойков“, каза още адвокат Стефанов. „Съдът трябва да каже, дали Кристиян Бойков е невинен. Засега аз не виждам доказателства за вина. Ние не влизаме в политически спорове. Занимаваме се само процеса на нашите доверители. Не му е работа на зам.-главният прокурор Иван Гешев да говори за политика“, каза още юристът и допълни, че вече подготвя с клиента си да съди страната ни в Страсбург заради нарушаване на правата му с твърдения за виновност.

„Иван Тодоров се чувства нормално, като човек, който е в ареста несправедливо. Колеги в САЩ също подготвят документи. Става дума за 6-7 цифрена сума, която ще плати държавата“, допълни Стефанов.