Акцията за спасяването на "Левски" буксува, бъдещето на отбора - под въпрос

Дарителската кампания не върви, както ни се иска, разкрива мажоритарният собственик на тима Наско Сираков

Наско Сираков

Наско Сираков

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков призна, че дарителската кампания и подновяването на абонаментните карти за мачовете на "сините" не вървят според очакванията и желанията на ръководството на клуба, пише БГНЕС.

Наскоро от клуба представиха нов клип, който цели да набере повече дарения за отбора от феновете в чужбина, а в четвъртък изпълнителният директор Павел Колев разкри, че до момента са продадени между 1000 и 1200 абонаментни карти за следващата кампания. Предстои в следващите седмици клубът да пусне в продажба и членски карти, с които да набере така нужните средства.

"Успехът ще зависи от това доколко достъпни са тези карти за левскарите, колко лесно могат да се сдобият с тях и най-вече от начина, по който комуникираме с привържениците. Не мога да кажа, че имам конкретни очаквания колко хора ще се купят членски карти, защото е факт, че дарителската кампания и подновяването на сезонните билети не вървят, както ни се иска", коментира Сираков пред сайта levski365.com.

Той разкри, че предстои допълнително свиване на бюджета за заплати на футболисти, както и евентуална продажба на някои от играчите на "сините". "Може и още да се свият разходите за заплати, не сме постигнали още това, което съм си поставил като цел. Сигурен съм, че с много по-малко средства ще можем да стегнем добър отбор. Дали ще успеем да направим трансфери и за колко е трудно да се каже, но това е все пак перспектива и работим доста усилено да успеем", каза собственикът на клуба.

"Може да се каже, че пък ако добавим и спонсор към това, нещата ще добият вече съвсем нормален вид. Казвал съм го много пъти вече. Нямаме нерешими проблеми. Ако не се бяха натрупали оперативните задължения от около 5 милиона от февруари досега, щяхме значително по-бързо да се справим. Това е истината – тези 5 милиона ми създадоха доста безсънни нощи", допълва Сираков.