Албански лидер: Стоим рамо до рамо до македонците в спора с България

Али Ахмеди похвали Буяр Османи за активната работа по решаването на проблема

Али Ахмеди

Али Ахмеди

Председателят на албанската партия в управляващата в Република Северна Македония коалиция Демократичен съюз за интеграция Али Ахмети е оптимист, че до края на годината Скопие ще получи добри новини от София във връзка със спора и блокадата от България за датата на преговори с ЕС, пише македонският информационен сайт Фактор, цитиран от БТА.

Ахмети каза, че краят на неразбирателствата между двете страни е въпрос на време и разкрива, че между Скопие и София се извършва "размяна на документи". 

"Не мисля, че е време да споделям с обществото информация за предложенията или последните разменени документи, ще почакаме да видим реакцията на България", каза Ахмети.

Министърът на външните работи Буяр Османи работи интензивно за решаване на спора, каза още лидерът на ДСИ.

"Османи е доста активен, очаквам да има резултат. Много важен момент е да покажем на всички граждани, особено на нашите съжители македонците, че споделяме и доброто, и лошото, че ще стоим заедно рамо до рамо и в решаването на този спор. Това е ключов исторически момент да се види, че тази страна има министър на външните работи и го поздравявам за работата, която извърши, и за зрелостта", каза Али Ахмети.