Алексей Навални: Шефът на Роснефт купи на принцеса Олга яхта за 200 милиона долара, строи палат за милиарди (ВИДЕО)

Руският опозиционен лидер и основател на Фонд за борба с корупцията Алексей Навални, който вчера излезе от ареста, вече показа поредното си изобличително видео, в което разказва как един от най-приближените на Путин хора пръска астрономически суми. Нарича го некадърен управленец, който харчи чужди пари, апропо.

Ръководителят на държавната компания Роснефт Игор Сечин, спряган за приемник на Путин, е купил на доскорошната си млада жена яхта за 200 милиона долара. Уви, "принцеса Олга", както я нарича опозиционерът, не оценила този "дребен" жест и взела, че избягала с италиански автомобилен състезател. Небагодарна работа....Така всъщност се казвала и яхтата. Босът премахнал Олга от името й.

А този разход за Сечин наистина е дребен. Той започна грандиозно строителство в Барвиха край Москва, твърди Навални.

На площадката, чийто размер наскоро се е удвоил, се планира изграждането на обекти с обща площ от 25 хиляди квадратни метра. Гостите  ще могат да карат от дома на домакина до отредените им покои  през тунел с двупосочно движение.

Изкуствено езеро и поточе, което тече от изкуствената планина ще радват окото на шефа на натрупалата огромни дългове държавна корпорация и неговия антураж.

Журналистите оцениха цената на земята, купена от Сечин на 2 млрд. рубли, а строителството на планираните обекти ще се нуждае от още 18 млрд.

Също така, Алексей Навални разказва за сензационния случай, при който "правоохранителите" отмъкват 100 милиони рубли от обискирана от тях банка.

А на ръководителя на бизнесгрупата ROLF ФСБ имат намерение да оберат бизнеса до шушка.