Американски компании проявяват интерес към инфраструктурни обекти в България

Това стана ясно от видеоконферентната среща на Петя Аврамова с Н. Пр. Херо Мустафа

Американски компании проявяват интерес към изпълнението на инфраструктурни обекти в България и са готови да засилят присъствието си в страната. Това стана ясно по време на видеоконферентната среща на регионалния министър Петя Аврамова с посланика на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа.

В разговора участваха и членовете на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ проф. Олег Асенов и инж. Иван Досев.

Посланик Мустафа благодари за конструктивното партньорство между МРРБ и американското посолство у нас. Тя поздрави българското правителство за мерките, които предприе във връзка с осигуряване безопасността на хората по време на пандемията с коронавируса.

Аврамова посочи, че дори по време на извънредното положение работата по големите инфраструктурни обекти в страната не е спирала. Усилията на министерството са строителният сектор, който през миналата година беше един от двигателите за икономически растеж в България, да продължи да работи със същите темпове.

"Работата на строителните фирми ще помогне за икономическото стабилизиране на страната и за излизане от кризата не само, защото в строителството работят над 200 хиляди души, но и с изпълнението на съпътстващите икономически дейности като доставка на материали, консумативи и на техника – също от значение за възстановяване на част от икономиката на страната. Запознах посланик Мустафа с големите инфраструктурни обекти, които се изпълняват в момента – автомагистралите „Хемус“ и „Европа“, както и скоростният път Видин – Ботевград в участъците Мездра – Ботевград и Видин – Макреш, изграждането на тунел под Шипка и завършването на автомагистрала "Черно море", каза Петя Аврамова.