Андрей Ковачев: Македонци с български паспорти сеят омраза срещу България

Трябва да се сложи край на тази шизофрения!

Андрей Ковачев

Андрей Ковачев

Сред македонците, получили българско гражданство, има такива, които се нареждат в челните редици на тези, които сеят омраза срещу България. Това мнение изрази евродепутатът Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ).

В официалния си профил във фейсбук той призова институциите да вземат отношение към такива случаи. Ковачев разкри, че оше през март е изпратил до българското Народно събрание и до Министерство на правосъдието с предложение да се оповестят публично лицата, които имат български паспорти и "които се ангажират в сеене на омраза спрямо България или в действия на партии и организации, насочени срещу българската история и национална идентичност". 

"Трябва да се сложи край на тази шизофрения!", категоричев е българският евродепутатът. Той обяснява, че в момента има над 150 000 граждани на Република Северна Македония, които имат българско гражданство или са в процедура на придобиване на такова. Според Ковачев това е станало чрез доказване на български произход. Обаче въпреки това, че се чувстват уж българи, сред тях има хора, които дори не са подкрепи Договора за добросъседство между България и Македония.