Анджелина Джоли: Ако живеех в минали времена, щях да бъда изгорена на клада

Актрисата разкри себе си чрез есе за септемврийския брой на списание ELLE

Анджелина Джоли

Анджелина Джоли

Актрисата Анджелина Джоли ще се появи на корицата на септемврийския брой на списание ELLE. Тя позира пред фотографа Алекси Любомирски, който е и един от любимите фотографи на известните личности. Вместо интервю за списанието красавицата пише есе със свои разсъждения за правата на нежния пол и свободата на жените да бъдат независими и силни.

"Винаги може да облечеш някоя красива рокля, но истината е, че няма значение какво носиш, ако нямаш силен дух. Няма нищо по-привлекателно от жена с независима воля и свое собствено мнение", пише Джоли.

Актрисата говори още за "нечестивите жени", за това как от незапомнени времена за такива се смятат вдовици, които се занимават с билкарство, или красиви млади дами, чиято сила да съблазняват мъжете била обяснявана просто с магия.

Според Анджелина този предразсъдък се предава през вековете и въпреки модерните времена, в които живеем, той продължава да живее и днес. Актрисата дава пример с всички обаятелни жени, кандидатирали се за политически позиции или борещи се за човешките права. Точно те в наши дни са критикувани и обиждани, наричани са "зли", "вещици", "лоши майки", "леки жени"...

Така наречените ”нечестиви” жени и зли жени са всъщност тези, на които име е омръзнало от несправедливост, омръзнало им е от злоупотреба с тях. Това са жените, които отказват да следват правилата на поведение, защото не смятат, че са най-доброто за тях или за семействата им. Жените, които не биха се отказали от правото си на глас, дори да рискуват да умрат, да попаднат в затвора, да бъдат отхвърлени от семействата си и обществото", пише още Анджелина, като признава, че ако това се приема за нечестиво поведение, то светът се нуждае от повече такива нечестиви жени.

"Ако бях живяла в минали времена, можеше да бъда изгорена на клада редица пъти просто заради това, че съм себе си“, казва още актрисата.

 "Често казвам на дъщерите си, че най-важното нещо, което могат да направят, е да развиват ума си. Винаги можеш да сложиш красива рокля, но няма значение какво носиш външно, ако нямаш силен ум“, казва Анджелина, според която трябва да има повече жени в политиката.

Според 44-годишната актриса, която се чувства отлично разведена, една жена трябва да има свое мнение и независима воля, които я правят особено привлекателна.

Джоли споделя, че в момента има много работа и е щастлива от това, което прави. "Може да е трудно да отделим време, за да се запитаме какви всъщност искаме да бъдем – не какво смятаме, че останалите ще одобрят или приемат, а какви наистина сме ние. Но когато послушаш себе си, може да направиш избора да пристъпиш напред, да се учиш и промениш“, обяснява тя.

Наскоро стана ясно, че най-големият син на актрисата, който е осиновен, вече е приет студент. Мадокс ще учи биохимия в Южна Корея.

”Безкрайно горда съм със синовете си заради мъжете, в които се превръщат, начина, по който уважават сестрите си и как те са уважавани от тях“, коментира гордо майка му.

Във фотосесията за списание ELLE Алекси Любомирски е уловил не само красотата и сексапила на Анджелина Джоли, но й нейната сила и независимост.  На няколко от снимките тя позира заедно с двете си кучета, едното от които е осиновила от приют.

(Канал 3)