Ангел Джамбазки: Не ние, а хора от "Демократична България" пиха кафе с ДПС за "исторически компромис"

Не ние, а хора от "Демократична България" пиха кафе  с лидера на ДПС за "исторически компромис. Помните ли това, попита зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в "Здравей, България" на Нова телевизия.

"Не говоря за целувката на Местан и Станишев на "Орлов мост", а за "историческия компромис" на представители на сегашната "Демократична България" и ДПС, пиха кафе заедно. И тогава лидер на ДПС беше Лютфи Местан.  Никога няма да видите водач на ВМРО в целувки , прегръдки или на кафе, с който и да било от ДПС", заяви той.

"Сега е дошло времето на "студения резерв". Просто сега ГЕРБ разбраха, че ДПС са токсични", заяви той.

"Всяко едно правителство трябва да бъде готово да подаде оставка, ако има основание за това, коментира темата с протестите Джамбазки  и видя като дълг на правителството да приеме "концепцията срещу циганизацията".

Същевременно Джамбазки не пожела да коментира дали прокуратурата е станала политически играч, защото министърът на правосъдието не е главен прокурор, както е в САЩ. "Коментарите по отношение на съдебната власт не са работа на политици, аз затова се въздържам", поясни зам.-председателят на ВМРО, обаче видя проблем в ареста на Нено Димов и попита как той носи отговорност за язовир "Студена", а не регионалното министерство. Припомняме, че Димов беше от квотата на "Обединени патриоти".