Анита Мейзер е задържана, ще изтърпи присъдата си в затвора в Сливен

С влязло в сила решение от 11.02.2019 г. във Върховна касационна прокуратура е приключило наказателното производство срещу нея.

Анита Мейзер е задържана и ще изтърпи присъдата си в затвора в Сливен.

В Окръжната прокуратура във Варна е получено разпореждане на прокурор от Върховна касационна прокуратура, въз основа на което Анита Желева, публично по-известна като Анита Мейзер, е задържана за изтърпяване на наложено наказание, пише "24" часа".

С влязло в сила решение от 11.02.2019 г. във Върховна касационна прокуратура е приключило наказателното производство срещу нея.

Анита Мейзер бе призната за виновна по две обвинения – за подкуп и за причиняване по непредпазливост на смъртта на нейния съпруг, като за всяко от тях съдът е преценил за справедливо да определи наказание лишаване от свобода в размер на две години, съобщиха от прокуратурата.

По правилата на групирането на наказания е определено Мейзер да търпи лишаване от свобода за срок от две години при общ режим в затвора Сливен. Наложена ѝ е и глоба в размер на 4000 лв. Уважен е граждански иск в размер на 100 000 лв.

Анита Мейзер бе обвинена, че на 14 август 2016 година в град Варна е причинила по непредпазливост смъртта на Николай Славов Димов. По същото време е предложила подкуп от 30 000 евро на полицейски орган, за да не я задържи при налични данни за извършено престъпление.