Антон Тодоров: КГБ използвал доноси на агент на Шесто на ДС, клепал професори и академици в Москва(документи)

Бил е депутат, знае три езика, заемал е важна длъжност в сектор "Сигурност"

Антон Тодоров

Антон Тодоров

„Трябва да се наложи елиминиране на цялата дезинформационна кампания за налагане на антиамериканизъм в България, която тече от няколко десетилетия. Когато у нас някой няма аргумент, започва да вади аргумент, че „си джендър или американска подлога“. Това са безумни твърдения, които не трябва да бъдат отминавани с лека ръка. Дори има хора, които принадлежат към дясното, но казват, че темата за социализма е стара, че не трябва да се вадят скелети от гардероба. Една страна като Израел обаче непрекъснато вади скелети. Там не сме чули да се казва „не се занимавайте с холокоста“. Това каза Антон Тодоров пред ТВ Европа. 

„Когато влязох в парламента и започнах да настъпвам определени хора, веднага бяха активирани опорките на Мадам В, Мадам Д. и т.н. Стартира цялостна оплювателска кампания, която се прави по учебниците на ГРУ и КГБ. Т.е., източникът на информация да бъде дискредитиран. Когато даден говорител не импонира на задкулисието, веднага в коментарите на електронните медии се появяват опорките. Разговорът по тази тема трябва да излезе от ъндърграунда“, каза още политологът. 

Той предупреди, че властите трябва по-прецизно да проверяват хората, които назначават и показа документи за агент на ДС, които са ползвани от КГБ. Въпросното лице е  бил депутат и е работил в структурите на МВР. „Докато подобни хора бъдат канени по телевизиите, абсурдът ще продължи. В първото правителство на ГЕРБ включва в структурата на МВР един човек, който 30 години преди това е работил за КГБ. По международни конференции западни той е контактувал с професори и академици, след което е предоставял информацията на руските служби. Този човек има големи разузнавателни възможности и не е трябвало да бъде развиван тепърва. Бил е на диспечърска функция. В неговия информационен отдел в МВР е получавал информация за конфликти на интереси, за корупционни практики, за злоупотреби с обществени поръчки. Освен това е бил и депутат, както и на висока позиция в тройната коалиция“, каза още Антон Тодоров, който показа документ, в който името на въпросното лице беше скрито.

a_t_kgb_ds2.jpg

a_t_kgb_ds1.jpg

a_t_kgb_ds.jpg