Антон Тодоров: Москва търси контакт с футболни собственици, които лесно мобилизират млади българи за дадена "кауза"

Антон Тодоров

Антон Тодоров

Политологът Антон Тодоров разкри коя е връзката на Васил Божков с Москва и защо Русия се е застъпила за бизнесмена в ОАЕ. Водещият на предаването „Документите“ по ТВ европа показа в „Свободна зона“ досието на бизнесмена Георги Попов, който има над 30 фирми и гравитира около Божков. 

„Има много доказателства, че Попов е от най-близките хора на Москва в България от 32 г. насам. Агент Китин е секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС и е провеждал срещи в Москва в явочни квартири. Георги Попов е работил и с КГБ“, посочи Тодоров.  

Той допълни, че футболните фенове са огромна сила, над която собственици на клубове могат да влияят. Политологът припомни случаят с Венци Стефанов. Собственикът на Славия сам признава, че е уредил срещата между Корнелия Нинова и ген. Леонид Решетников. „Руснаците имат интерес към хора, които могат да контролират големи маси от млади българи, които лесно могат да бъдат мобилизирани за "дадена кауза“, допълни Антон Тодоров във връзка с интереса на Москва към Васил Божков.