Антоний Гълъбов: Вотът ще зависи и от тези, които още не са решили дали да гласуват

А това прави много трудна всякакъв вид прогноза, смята политологът

Антоний Гълъбов

Антоний Гълъбов

Хората все още не мислят за избори. Те не са решили и това прави много труден всякакъв вид прогноза. Това каза в ефира на Нова ТВ политологът Антоний Гълъбов и допълни, че не малък брой избиратели ще решат в последния ден.

"Местните избори са малко по-сложни. На първия тур се избират общинските съветници, което означава, че важните избори за общините са на 27 октомври. От резултатите от тях ще зависи мобилизацията на за вота на втория тур. ", посочи Гълъбов.

Неговият събеседник, политологът Борис Попиванов, допълни, че  не е мнозинството от избиратели, които имат твърди предпочитания. "Кампанията повлиява и дава възможност на тези, които не са взели решение, да се ориентират", каза още той.

Те коментираха и дали има т.нар. "патерици" сред кандидатите - тоест, хора, които имат много по-малки шансове, отколкото им отреждат.

"Големият въпрос при останалите кандидати е, че подкрепата не е толкова ясна, че веднага да може да се пренасочи към друг кандидат", заяви Гълъбов.

Когато се дават обещания за града, трябва да се знае дали ще могат да бъдат изпълнени, защото не всичко може да се случи само на ниво кмет, каза още Антоний Гълъбов.