Антоний Гълъбов: Протестите не бяха автентични, ако някой прави кампания последните месеци, то това е президентът

доц. Антоний Гълъбов

доц. Антоний Гълъбов

„Протестите не бяха автентични. Те останаха на ниския хоризонт, който Румен Радев зададе. Всичко започна с проверката на прокуратурата в президентството. Ако тези протести бяха автентични, щяха да продължат“. Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов пред БНР. 

„Ще имаме управляващо мнозинство, тъй като има много силна тяга към евросредствата, които престоят да бъдат получени“, каза още политологът. Той коментира, че кампанията ще е кратка и агресивна: "Ще бъде демонстрирана сила през начина на говорене, а не през аргументацията". Според него между 3 и 4 ще са парламентарните групи в следващото Народно събрание и по-възможно е коалиция да се състави около ГЕРБ, отколкото около БСП. Доц. Гълъбов също беше категоричен в прогнозата си, че следващото управление на страната ще е коалиционно: "Притеснително е това, че всички политически лидери искат да застанат в ролята на Бойко Борисов. Нямаме цялостна концепция, която да предлага различен хоризонт и различен маниер на управление". 

"Прогнозираната ниска активност не е заради здравния риск, а заради липсата на залог на тези избори", обобщи той. "Президентът е прекалено активен, а неговата роля в изборния процес приключи с определянето на датата на изборите", смята политологът и добави: "Факт е, че ако някой прави кампания през последните месеци, това е президентът".