Аплодираха 8 минути на крака "Жокер" с Хоакин Финикс

Критиците вече заговориха за "Оскар"

Хоакин Финикс, dir.bg

Хоакин Финикс, dir.bg

Филмът “Жокер”, който проследява историята на култовия злодей от историите за Батман, получи осем-минутни овации на крака на премиерата си по време на кинофестивала във Венеция. В главната роля на клоунът-злодей влиза Хоакин Финикс и критиците вече заговориха за награда “Оскар”.

Една от най-очакваните ленти за сезона проследява историята и причините Артър Флек да се превърне в Жокера. За ролята си Хоакин Финикс е драстично отслабнал. По думите му той прекарал много време откъснат от околния свят, за да разработи “лудостта и маниакалния смях” на Артър Флек. “Ролята на Хийт Леджър като Жокера не ми повлия по никакъв начин”, коментира той пред журналисти във Венеция. По думите му това е изцяло нов образ. 

Артистичният директор на кинофестивала във Венеция коментира, че тази лента ще изпрати Хоакин Финикс директно на Оскарите и може да му донесе статуетката в категорията за “Най-добра мъжка роля”. Други кинокритици коментират, че “Жокер” е новият “Боен клуб”. Лентата тръгва по кината на 4 октомври за Съединените щати.