Арда победи ЦСКА 1948 на стадион "Васил Левски"

Арда надви ЦСКА 1948 с 3:2 като гост в последен двубой от 13-ия кръг в Първа лига. На Националния стадион „Васил Левски“ двата отбора предложиха зрелищен сблъсък, който в крайна сметка отиде в полза на кърджалийците след късен гол на Спас Делев.

Възпитаниците на Георги Чиликов поведоха с два гола в разстояние на пет минути след първия половин час игра в столицата. Първо, Лазар Марин си отбеляза автогол, а малко след това Алекс Петков покачи на 2:0 след асистенция на Спас Делев. Домакините, водени от бившия наставник на Арда Николай Киров бяха по-активният отбор преди почивката, но губеха в резултата след единствените два точни удара в срещата.

След паузата „червените“ се върнаха в мача с ранен гол на българския национал Ивайло Чочев в 57-та минута. Той оползотвори подаване на Ангел Бастунов. Около четвърт час преди края на редовното време армейците стигнаха до изравняване след точната интервенция на Симеон Петров, който получи пас от Галин Иванов. Въпреки усилията на домакините, Арда си тръгна към Кърджали с трите точки след късното попадение на Делев минута преди изтичането на редовните 90.

Така, гостите се изкачиха на осма позиция в класирането с актив от 14 точки, колкото имат още тимовете на Левски и Локомотив София, но с по-лоши голови разлики. ЦСКА 1948 е 12-и с 11 пункта. В следващия кръг Арда приема Ботев Враца, докато „червените“ са гости на ЦСКА.