Арестуваха известен разследващ журналист в Русия

Журналистът е изправен пред обвинения за дилърство на наркотици

Иван Голунов

Иван Голунов

Разследващ руски журналист беше задържан в центъра на Москва. При изненадваща проверка в раницата му били намерени наркотици. Адвокатите на Иван Голунов заявиха, че арестът му е постановка.

Журналистът Иван Голунов, известен с разследванията си на корупцията по високите етажи на местната власт в Москва, беше арестуван в центъра на столицата. Обвиненията срещу него са, че притежава големи количества наркотици. Забранени вещества били открити в раницата, както и в дома му.

Адвокатът на разследващия журналист коментира пред Ройтерс, че всичко е постановка на полицията в Москва. Униформените дори не взели отпечатъци или натривки от ръцете на Голунов, за да докажат, че той е бил в контакт с наркотици. Журналистът също бил бит от полицията, допълни адвокат Дмитрий Джулай.

Агенция Ройтерс припомня ,че кметът на Москва Сергей Собянин е близък съратник на президента Владимир Путин. През последните седмици Голунов получавал заплахи, за материал, по който работел. В момента на ареста той отивал към среща със свой информатор.