Арестуваха кмета на Стамболийски

Това е продължение на полицейските репресии, започнали по времето на Бойко Рашков, заявиха от ГЕРБ

Георги Мараджиев

Георги Мараджиев

Икономическа полиция е влязла днес сутринта на проверка във фабриката на семейството на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Той е и лидер на ГЕРБ в Пловдивска област. 

"В момента ме арестуват, не мога да говоря", заяви градоначалникът пред репортер на сайта, който се свърза с него.

Сътрудниците му нямат връзка с него, тъй като е взет мобилния му телефон от униформените. Местни хора са им съобщили, че Мараджиев е задържан и отведен на разпит. Активисти на ГЕРБ се събират на протест пред Икономическа полиция в Пловдив срещу действията спрямо техния лидер.

Към този момент не ясна причината за ареста. През март той бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове.

Тогава Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания. По думите на Мараджиев, го викат за трети път по дадения казус. Според него целта на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

"Маскирани полицаи са влезли в дома, както на кмета Мараджиев, така и на сина му Рангел. Нямаме още информация какво се случва, за да се организираме на протест. Наши представители заминаха за Стамболийски", заявиха от централата на ГЕРБ за Пловдив-област.

"Арестуван е кмет, излъчен от партия ГЕРБ. Това е продължение на полицейските репресии, започнали по времето на Бойко Рашков, и продължаващи сега", това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по повод ареста на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. 

"Това е поредна демонстрация на полицейщина и категоричен опит да се отклони вниманието от провалите на МВР", каза още Атанасова. 

"Това шоу днес бе опит от страна на Демерджиев да спаси оставката си, която му поискахме неведнъж. Учителят му, господин Рашков, не е най-добрият учител, който може да намери", казаха още от ГЕРБ.