„Азов“ в контраатака срещу руските военни, Киев готви операция за спасяване на защитниците (видео)

Азовци пуснаха видео с бягащи руски военни

В Мариупол руските окупатори се опитват да блокират подземните изходи от металургичния комбинат "Азовстал", украинските защитници контраатакуват, предаде агенция Укринформ с позоваване на кмета на Мариупол Петро Андрющенко.

Бойците от полка "Азов" продължават да изтласкват врага от завзетите по-рано от него позиции на територията на "Азовстал", съобщава Униан. В съобщението се казва, че азовци правят и невероятното. 

"На 78-ия дена от пълномащабната война в условията на пълно обкръжение, независимо от крайно сложната обстановка, недостига на боеприпаси и големия брой ранени - бойците от полка "Азов" продължават да изтлъскават врага от завзетите по-рано позиции." – съобщават защитниците на Мариупол.

Водят се изключително тежки боеве при постоянни бомбардировка от руската авиация и използване на артилерия и танкове.

"Борбата на нашите воини за Украйна и за запазването на живота на личния състав продължава, независимо от всичко", казват от полка "Азов".

Те показват и видео, на което се вижда как руснаците бягат от позициите си.

Междувременно вицепремиерът Ирина Верещук заяви, че се подготвя спецоперация за евакуиране на украинските военни от „Азовстал“ – тя ще премине на няколко етапа, като ще започне със спасяване на тежко ранените.    

Започнал е нов кръг от преговори по евакуацията, в който участват Червеният кръст и ООН. Украинската страна настоява да се подпише документ за това как ще протече операцията. Турция е поела ролята на посредник.    

По думите на Верещук, освен бойците от "Азов", в промишления комплекс се намират и други войници и офицери, полицаи, граничари.

Превод Faktor.bg