Балъков след оставката: Дойдох с голямо желание и идеи, но си тръгвам заради субективни фактори

Расисткият скандал беше капакът на всичко, обясни бившият национален селекционер

Красимир Балъков

Красимир Балъков

Вече бившият селекционер на българския национален отбор Красимир Балъков говори веднага, след като подаде оставка на днешното заседание на Изпълнителния комитет на БФС. Той заяви, че е взел решение да напусне поста заради слабите резултати и напрежението, което се създаде заради расисткия скандал по време на мача България - Англия. Според легендата България все още има много добри шансове да играе на Евро 2020.
 
"Казах пред членовете на Изпълкома, че ако аз съм проблемът, няма да стоя и минута повече и си подавам оставката. Дойдох с голямо желание и идеи, но в крайна сметка трябва да си тръгна заради субективни фактори. От днес не съм повече селекционер и мога само да стискам палци на футболистите.
 
Националният отбор може да се класира за Европейско първенство, материал имаме и съм убеден. Расисткият скандал беше капакът на всичко. На полувремето на мача беше гробна тишина. Футболистите бяха много психически натоварени.
 
Не знам какво ще стане с концепцията за националния отбор, след като и Михайлов, и мен ме няма. Вече не съм аз човекът да отговарям. Влязох в националния отбор, за да опитам да коригирам някои неща и да направим тази концепция за развитие на детско-юношеския футбол. Трябва да мислим за бъдещето. Сега ще си почина, защото това напрежение в последните две седмици беше невероятно", заяви Балъков.