Българин в Сингапур е заразен с COVID-19

53-годишен български гражданин, с постоянно местожителство в Сингапур, е бил тестван положително за наличие на COVID-19. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Той е пребивавал от 10-12 март тази година във Франция. Потвърждение за неговото инфектиране с COVID-19 е направено от медицинските органи в Сингапур на 15 март.

В момента българският гражданин се намира в изолатора на Националния център за инфекциозни болести (NCID) в Сингапур. Той е в стабилно състояние и се чувства добре. На базата на неговия дневен ред от дейности и срещи, както и списък с физически контакти, властите в Сингапур са информирали хората, които са били в близък контакт с българския гражданин и са ги помолили да спазват 14-дневен период на карантина, да следят внимателно тяхната температура и общо здравно състояние и да потърсят професионална медицинска помощ, ако при тях се проявят симптоми, типични за новия коронавирус.

Посолството ни в Джакарта следи отблизо ситуацията с българския гражданин в Сингапур и остава в контакт с местните власти.