България се изправя срещу Великобритания на АТР Cup в Австралия

Капитан на тенис отбора ни е Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров

България ще срещне Великобритания, Белгия и Молдова на ATP Cup, която дебютира през януари в Австралия. Това бе ясно още с изтеглянето на групите за турнира.

Програмата също вече е оформена, като на 3 януари, в първия ден от надпреварата, нашият отбор се изправя срещу британците.

Съставът ни - капитанът Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Алекс Донски и Адриан Андреев, ще трябва да заеме едно от първите две места в групата, за да продължи в елиминациите.

Най-вероятно стартът, който е в 8,30 ч сутринта българско време на 3 януари, ще противопостави първите ракети. Григор ще е от нашата страна на корта за първия мач, докато за съперника това е Кайл Едмънд.

Няма да е чудно обаче британците да заложат на Анди Мъри срещу Гришо. Той не е най-високо котираният според ранглистата играч на съперника в момента, но именно неговият "защитен ранкинг" в ATP отвори вратите на Великобритания да попадне сред 24-те тима за финалите в Австралия.

Освен това двамата с Димитров имат доста мачове на високо ниво, познават се отлично и е вероятно британците да стартират именно с Мъри - ако състоянието му позволява. Те играха полуфинал на Купа "Дейвис", но Анди не успя да влезе в мач в последните два дни, когато болките в бедрото се усилиха.

Първите ракети на Белгия - Давид Гофен, и Молдова - Раду Албут, също потвърдиха участие.

В нощта на 4 срешу 5 януари, около 1,30 след полунощ, започва втората ни среща - с молдовците.

На 7 януари в 8,30 ч сутринта започва серията от мачове срещу белгийците.