България- Словения 1:1, напускаме футболната Лига на нациите

Нашите не успяха да изместят скандинавците от първото място в подреждането

Снимка: Lap.bg

Снимка: Lap.bg

Националният отбор на България завърши на второ място в група 3 на дивизия C в Лигата на нациите. "Лъвовете" направиха 1:1 със Словения на стадион "Васил Левски" и след успеха на Норвегия над Кипър с 2:0 не успяха да изместят скандинавците от първото място в подреждането.

Така момчетата на Петър Хубчев приключват турнира с актив от 3 победи, 2 равенства и 1 загуба.

През първото полувреме "лъвовете" трайно владееха топката, но на няколко пъти пропуснаха да отбележат от добра позиция.

Първият точен удар в мача падна в 9-ата минута, когато капитанът Ивелин Попов стреля силно от дистанция, но вратарят Белец улови. Гостите отговориха с удар над вратата на Вербич, който засече центриране на бившия играч на "Лудогорец" Безяк.

В 34-ата минута Станислав Костов пропусна отлична възможност да открие резултата, а малко преди края на първата част защитник на Словения изби топката пред краката на Спас Делев.

Второто полувреме започна с хубава атака на словенците, но 42-годишният Георги Петков показа класа и изби в корнер.

"Лъвовете" постепенно си върнаха инициативата и в 68-ата минута резервата Галин Иванов вкара с глава за 1:0.

След попадението домакините се откриха, търсейки още голове, които да запазят шансовете им за първото място в групата, което пък даде възможност на гостите и в 75-ата минута резултатът стана 1:1. Зайц се разписа с първия точен удар във вратата на Петков.

В последните минути родните национали се настаниха по-осезаемо в половината на Словения, но Белец се отличи с няколко отлични намеси. Петков пък спря опасна контраатака и запази резултата - 1:1.