България загуби на футбол от Чехия с 1:2 в първия мач на Балъков

България загуби гостуването си на Чехия с 1:2 в квалификационен мач за Евро 2020. Родният тим продължи ужасната си серия срещу този съперник. Това бе петото ни поражение от Чехия, като имаме едно равенство и нито един успех.

Днешният мач бе дебют за Красимир Балъков начело на тима и всичко започна мечтано за него, с бърз дебютен гол на изненадата в състава Исмаил Иса.

Всичко хубаво в родния тим обаче свърши в тази трета минута. Антон Недялков отлично обърна фронта на атаката и намери Ивелин Попов, а страхотното центриране на капитана ни бе пратено във вратата от Исмаил Иса.

Именно нападателят на Дунав (Русе) бе голямата изненада в нашия състав, но с това майсторско отиграване оправда полученото доверие..Чехия ни победи напълно заслужено, а резултатът можеше да е доста по-категоричен, коментират от dir.bg

Само късметът спаси българската врата от повече попадения и сякаш очакванията, които всеки имаше преди мача се оправдаха напълно.

Чехите бяха категоричен фаворит, и сякаш логично, предвид разликата в класите на двата тима. Докато нашият герой, макар и за кратко бе Исмаил Иса от Дунав (Русе), този на чехите бе Патрик Шик от италианския Рома, който вкара и двата гола.

Така след три изигирани мача, България има само две точки, спечелени след равенствата срещу Черна гора и Косово. Именно тези два тима се срещнаха по същото време в Подгорица и завършиха наравно 1:1.

В класирането фаворитът Англия убедително води, Чехия е втори с три точки, а останалите тимове имат по две.

С оглед на показаното в досегашните мачове обаче, класиране на България на Евро 2020 изглежда прекалено оптимистичен сценарий.