Българка, блокирана в Тенерифе, с тревожни разкрития за ситуацията там

Няма маски, държат ни затворени заради страха от коронавируса

Снощи пристигнахме с много перипетии покрай бурята от Сахара и сутринта се изненадахме, че целият хотел е блокиран от полиция, ленти отвън… Не ни се разрешава да излизаме, препоръчително е да седим по стаите. Раздадоха ни вода. Маски няма за съжаление.

Това каза по телефона за Би Ти Ви българката Виктория Захариева, която заедно със семейството си е блокирана в хотел в Тенерифе заради коронавируса. Всички хора в хотела – около 1000 души, са под карантина, след като един от гостите е дал положителна проба за опасния коронавирус – COVID-19. До този момент от външното ни министерство не дават данни за други българи там. Заразеният е италиански лекар – гост на хотела, който се е почувствал зле и потърсил медицинска помощ. Тестът за новия вирус се оказал положителен. Пациентът е изолиран в болница.

„Сутринта, докато не знаехме, си отидохме на закуска, но там, след като се изясни ситуацията, всички побързаха да вземат храна по стаите, вода и всички сме затворени в момента по стаите. Който си е носил маски от вкъщи, си ги ползва“, разказа още българката.