Българският футболен съюз ще сезира Етичната комисия към УЕФА заради изказвания на Бербатов

Атанас Фурнаджиев

Атанас Фурнаджиев

Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) ще сезира Етичната комисия към УЕФА заради изказвания на Димитър Бербатов. Новината съобщи вицепрезидентът на организацията Атанас Фурнаджиев пред Би Ти Ви.

В основата на недоволството на БФС са думите на Бербатов, че бившият президент на германската федерация (DFB) Райнхард Гриндел е уличен в корупция и че се е явил пиян на последния конгрес на БФС.

"Ще сезираме Етичната комисия към УЕФА. Това, че е уличен в корупция и е бил пиян, което той изрече във вашето студио, са абсолютни лъжи. Той си подаде оставката за това, че е получил като подарък часовник от свой колега от Изпълкома на УЕФА. Той не е уличен в корупция, няма образувано дело срещу него, няма водено разследване. Това са доста различни неща", изтъкна Фурнаджиев.

Той заяви, че трябва да се спре "с тези мантри, че има нещо нередно, че има клубове фантоми", които ще участват в извънредния конгрес на 12 октомври. "Самият Бербатов заяви, че той е посетил всичките 531 клуба и се е срещнал с тях."

Фурнаджиев обясни защо се е наложило БФС да тегли кредит в размер на 5 млн. лева, свързан с построяването на новата база в Бояна, и каза, че парите са върнати още през 2019 г. Той отрече синът на президента на БФС Борислав Михайлов - Николай, да управлява ресторанта на базата - нещо, което във футболните среди се твърди от години.