Българското рок дуо „Case 49“ пусна в Лондон новия си сингъл (ВИДЕО)

Българо-английският дует Case49 - Станчо Станчев и Димитър Даскалов, който се зароди в Лондон през 2019, пусна съвсем скоро новия си сингъл Empty World.
Първият им сингъл по текст на шотландецa Дан Брейди и музика на Димитър Даскалов излезе през 2020 г. в Spotify и всички други стрийминг платформи. От тогава те работят и върху своя дебютния си албум „Ако това е така“. 

Съдбата среща Димитър Даскалов и Станчо Станчев, известен още като Стан, случайно в Лондон докато водят децата си в едно и също училище в края на 2018-та година. Варненецът Димитър е магистър по класическа китара с диплома от Консерваторията в Лозана, Швейцария през 2010г. След дипломирането си става част от различни кавър групи, докато не започва да композира и авторска музика.

Станчо пък е утвърден певец, който пее за различни кавър групи, преди да създаде свой собствен дует с Орлин Дочев – „Станиоли“. Мъжкото дуо оглавява класациите през 2001 г. с дебютния си албум „Имена“, който му донася и наградата на списание „Ритъм“. Двамата отново се събират през  2015 г. със сингъла си „Имам всичко, имам теб“.

Днес обаче новото рок дуото „Case49“ е обърнало страницата на авторска инди и поп рок музика. А меломаните могат да следят развитието на дуета на честотите му в Spotify, които тепърва ще се пълнят новите му парчета.