Българското рок дуо „Case 49“ пусна първия си сингъл (ВИДЕО)

Станчо Станчев и Димитър Даскалов в момента работят над дебютния си албум в Лондон, въпреки кризата зарази коронавирус

„Case 49“ e новият проект на певеца Станчо Станчев, известен от популярния дует „Станиоли“.

В края на 2018-та година съдбата среща Димитър Даскалов и Станчо Станчев, известен още като Стан, случайно в Лондон докато водят децата си в едно и също училище. В момента те са дует и работят над дебютен албум, с условното заглавие „Ако това е така“. 

Въпреки изолацията заради коронавируса, Стан и новият му музикален партньор Митко вече пуснаха своето първо ударно парче -  „On your way”, изпято на английски. Първият им сингъл излезе наскоро в Spotify и всички други стрийминг платформи.

Песента е по текст на шотландецa Дан Брейди, който живее в Единбург и е първото парче, за което Митко пише музиката по създаден вече текст. "Този път музиката като че ли сама се излива от думите на шотландеца", споделя Стан. Песента е миксирана в София от Йордан Борисов.

Интересен е и изборът за чернобялото видео, което Станчо определя като отражение на ситуацията в момента.

„Трябваше да направим някакво видео, за да презентираме парчето. Нямаше да върви само със снимка. Но това е просто карантинено видео. Предполагам до месец ще започнем и снимките на официалния видеоклип“, разкрива още талантливият музикант пред „Дарик“ радио.

Варненецът Димитър Даскалов е магистър по класическа китара с диплома от Консерваторията в Лозана, Швейцария през 2010г. След дипломирането си става част от различни кавър групи, докато не започва да композира и авторска музика.

Станчо Станчев е утвърден певец, който пее за различни кавър групи, преди да създаде свой собствен дует с Орлин Дочев – „Станиоли“. Мъжкото дуо оглавява класациите през 2001 г. с дебютния си албум „Имена“, който му донася и наградата на списание „Ритъм“. Двамата отново се събират през  2015 г. със сингъла си „Имам всичко, имам теб“.

Днес обаче рок дуото „Case49“ е обърнало страницата на авторска инди и поп рок музика. А меломаните могат да следят развитието на дуета на честотите му в Spotify, които тепърва ще се пълнят новите му парчета.