От БАН организират научна конференция срещу "русофобството" с Жан Виденов

"С какво се занимават в БАН", попита евродепутатът Андрей Ковачев и сподели във Фейсбук страницата на Секция "Социални стратегии и прогнози" към Института за изследване на обществата и знанието при БАН.  Там имаше съобщение, че този велик институт   организира научна конференция на тема "Русофобството - причини, етапи, форми, институции", която  ще се проведе на 11 октомври в Руския културно-информационен център в София. 

Възмутени потребители яростно се нахвърлиха върху организаторите и зададоха редица основателни въпроси от рода на: "За какво ни е такава БАН?".  Само след минути съобщено на страницата на секцията във Фейсбук беше изтрито. Останаха само стари линкове откъде да изтеглим електронното копие на сборника "Ще се разпадне ли ЕС, С., Фабер, 2016" и др. "научни трудове от този род.

В списъка на лекторите за невероятната конференция е  бившият премиер Жан Виденов,   неговият министър Дончо Конакчиев, проф. Боян Дуранкев, проф. Искра Баева и  др. подобни.
Темите на лекциите са  умопомрачителни, сякаш  са от  началото на 50-те.

  Проф. д.ф.н. Димитър Цацов например ще направи дисекция за русофобството като държавен расизъм, като не е уточнено русофобството на Путин ли има предвид.  Тодор Ников ще изясни някои аспекти на "русофобството като политическа платформа за атаки срещу съветския тип социализъм". Доц. д-р Валентин Вацев ще разгледа " русофобството като антропологична катастрофа".
Доц. д-р Борислав Градинаров   потърси отговор на въпроса на кого пречи Русия. Ас. д-р Вихра Павлова пък ще коментира русофобията като базово оръжие на западната върхушка в психоисторическата война против Русия.