Барабанистът на "Бийтълс" стана Сър Ринго Стар

Пол Маккартни отдавна подкрепяше виждането, че Ринго Стар също трябва да получи рицарско звание.

сър Ринго Стар

сър Ринго Стар

Бившият барабанист на "Бийтълс" Ринго Стар беше удостоен с рицарско звание от принц Уилям в Бъкингамския дворец, предаде Ройтерс.

77-годишният музикант, роден в Ливърпул, беше почетен за заслугите си в областта на музиката. Той беше придружен от съпругата си Барбара Бах. Ринго вече ще може да се нарича сър Ричард Старки, както е истинското му име. 

"Не знам как да използвам тази титла правилно. Но очаквам вие да я използвате", пошегува се той с репортер на Би Би Си, сочейки медала си след церемонията.

Другият останал жив член на "Бийтълс" - Пол Маккартни, получи рицарско звание през 1997 г. Маккартни отдавна подкрепяше виждането, че Ринго Стар също трябва да получи рицарско звание. 

Ринго, който в момента се е установил в Лос Анджелис, се присъедини към "Бийтълс" през 1962 г., като замени Пийт Бест преди излизането на първия сингъл на бандата "Love Me Do". Макар често да се смята, че остава в сянката на Маккартни, Джон Ленън и Джордж Харисън, Ринго изпълнява вокали в редица хитове на "Бийтълс", сред които "With a Little Help from My Friends" и "Yellow Submarine". Когато бандата се разпада през 1970 г., той продължава да записва песни и оттогава е издал 19 студийни албума.

Той беше въведен два пъти в Залата на славата на рокендрола - веднъж като член на "Бийтълс" през 1988 г. и втори път за соловата му кариера през 2015 г.

Неговото рицарско звание идва повече от 50 години след като той и другите членове на "Бийтълс" получиха Ордена на Британската империя от кралица Елизабет Втора.