Бареков в ролята на съдник: "Говорещи глави" лапат огромни хонорари от партийните субсидии

Никой в страната не се интересува къде реално се харчат държавните пари

Никалай Бареков

Никалай Бареков

Слави печели по 2-3 милиона чисто само от договора с бТВ. Миролюба, Хекимян, Виктор Николаев, Шербетова, Жени Баджака, Индиеца от бТВ и Нова месечно взимат по 15-20 хиляди лева от заплати и премии. Тоест четири пъти повече от един депутат и дори повече от евродепутат. Това заявява в своя официална позиция бившият евродепутат Николай Бареков.

"На изборите партиите плащат тези журналистически възнаграждения и заплати от партийните си каси и субсидии. БСП, ГЕРБ, ВМРО, ДПС, Марешки изляха по максимума от 2 милиона на партия в медиите.

По каква логика Сметната палата и КПКОНПИ контролират партийните харчове и декларациите на депутатите и партиите, а никой в държавата не се интересува къде реално се харчат държавните пари, еврофондовете и субсидиите - в медиите за заплати, комисионни и бонуси за медийни босове и псевдожурналисти, по-точно “говорещи глави”", пише още Бареков.

Eдва ли точно Николай Бареков е уместно да излиза с подобна позиция, в която съвсем не е особено коректно по този начин да говори за колегите си, или е забравил вече своята битност на журналист и ТВ водещ, когато също получаваше сериозни хонорари...марак и не от партийните субсидии.