Бритни Спиърс счупи прангите, отърва се от попечителството на баща си

Бритни и Джейми Спиърс

Бритни и Джейми Спиърс

Съд в Лос Анджелис, щата Калифорния, официално отстрани от попечителство над американската певица Бритни Спиърс собствения й баща, съобщи телевизия CNN. Решението за спиране и последващо прекратяване на настойничеството бе взето на 29 септември. По-рано самият баща на певеца Джейми Спиърс се съгласи с това, предаде БГНЕС.

На изслушване в петък съдията г-жа Бренда Пени официално прекрати 13-годишното си попечителство над Бритни Спиърс. Контролът върху финансите й ще бъде временно прехвърлен на професионален одитор, за което настоява самата певица и нейният адвокат Матю Розенгарт.

Самата Бритни отсъстваше от съдебното заседание. Адвокатът й изтъкна, че това е "велик ден" за певицата. "За първи път от повече от десет години можем да кажем, че само един човек - самата Бритни - има право да решава какво да прави по-нататък", - каза Розенгарт. Той обясни, че решението на съда влиза в сила незабавно.

Междувременно Бритни съобщи в инстаграм, че самата Донатела Версаче проектира сватбената й рокля, с която тя ще се врече във вярност на 27-годишния й любим Сам Асгари.

Певицата обяви годежа си с фитнес инструктора в средата на септември. Двойката е заедно от около пет години и отдавна мечтае за семейство, но баща й Джейми, който е бе настойник цели 13 години, забрани на Бритни да създава семейство. Спиърс говори за желанието си да се омъжи за Сам и да има дете по време на показанията си пред съда това лято.