Заради липса на локомотиви отменят някои влакове

Един от тях е пътническият влак от Бургас за Карнобат в 16:50 ч.

Липсата на достатъчно локомотиви е причината за отменянето на влака от Бургас за Карнобат, тръгващ в 16.50 ч., през последните дни, сигнализира за проблема БНР. Информация за отменянето на линията е пускана в последния момент. Не е бил осигурен и алтернативен транспорт за пътниците.

Пътническият влак от Бургас за Карнобат в 16:50 ч., не се е движил по технологични причини на датите 22, 23 и 27 август, както и на 10, 11, 13 септември. Това уточниха от БДЖ. От там посочват, че причините за това са свързани с недостига на локомотиви в движение. При възникване на аварийни ремонти дружеството изпитва затрудения за осигуряването им и затова се налага отмяната на някои влакове.

От БДЖ посочват, че отмяната точно на този влак е свързана с това, че след него по разписание в 17:50 ч. има друг по същия маршрут. Поради тази причина не е осигурен и автобус.

Относно това какви мерки ще бъдат предприети за отстраняването на проблема, от дружеството посочват, че в момента се подготвят процедури за поръчки на нов подвижен състав, както и в ход са такива за извършване на ремонти. В локомотивните депа на дружеството също се извършват ремонти, но те са с ограничени възможности и не могат да поемат целия процес по наваксване на забавената ремонтна програма през годините.

Ръководството на БДЖ се извинява на своите клиенти за създаденото им неудобство.