Беларус спря излъчването на Euronews

Министерството на информацията на Беларус реши да спре излъчването на телевизионния канал Euronews в републиката, съобщи уебсайтът на ведомството в понеделник, предава ТАСС, цитирана от "Фокус".

„Министерството на информацията изключи чуждестранната телевизионна програма Euronews. Издаденото преди това разрешение за разпространение на територията на Република Беларус изтече“, се казва в съобщението.

В същото време, според данните на Министерството на информацията, от понеделник в републиката започва излъчването на „Победа“ - телевизионна програма за Великата отечествена война, руска продукция. Министерството на информацията изрази надеждата, че „новата програма за военно-патриотична ориентация ще намери достоен отклик в сърцата и умовете на зрителите и особено на ветераните от Великата отечествена война“.

Беларуската компания „Белтелеком“, най-големият доставчик на интернет услуги и телевизия в републиката, потвърди прекратяването на излъчването на телевизионния канал Euronews. „Да, Euronews спря да излъчва от днес“, казаха от компанията. Също така сутринта друг голям телекомуникационен оператор на републиката, „Космос ТВ“, спря да излъчва Euronews.