Белковски: Путин е надарен с чертите на язовец, прави си дълбока дупка, от която винаги има два изхода (ВИДЕО)

Станислав Белковски

Станислав Белковски

По какво първата година от председателството на Владимир Зеленски прилича на първата година от председателството на Виктор Юшченко? 

Има ли възможност Украйна да се върне в анексирания от Русия Крим и контролиран от бойците определени райони от Донецка и Луганска области?

Московците изпадат ли в паника поради разпространението на коронавирус и доколко адекватно светът отговори на пандемията и има ли бенефициенти в тази ситуация?

Заради това ли руският президент Владимир Путин се самоизолира и какво общо има с язовеца?

Тези въпроси коментира в интервю за Гордон, програма BATSMAN на Алес Батсман, известният руски политолог Станислав Белковски.

Владимир Путин беше загрижен за своята лична, физическа безопасност. Неслучайно се запаси с толкова голямо количество храна. Когато той се появява на различни мероприятия, обикновено броят на участниците в тях е ограничено. Обикновено до него не можеш да се приближиш и на милиметър, службата за охрана на президента е засилена. И това е защото заплахата за Путин е огромна, а както е известно Путин е тъждествен на Русия, но дай Боже той все пак да не е Русия. Може би има хора, които биха се зарадвали от съществуването на подобна доктрина, но много не биха, коментира политологът.

Юрий Швец неотдавна изразява обаче друга хипотеза - че Путин не се страхува от коронавируса,  а от изненадата, която с радост ще му връчи част от неговото обкръжение, готово да се разбунтува срещу него. От това именно се е уплашил Путин – от недоволните от него, които имат реално основание да го сменят. 

Чуйте цялото интервю във видеото.

Превод: Faktor.bg