Бербатов стана част от скаутите на "Червените дяволи"

Бербо приключи футболната си кариера и това е негово лично решение, обясни дългогодишният му агент Емил Данчев

Димитър Бербатов

Димитър Бербатов

Димитър Бербатов, който обяви края на кариерата си преди по-малко от седмица, вече е на работа в Манчестър Юнайтед. Бившият футболист е назначен като част от скаутите на "Червените дяволи". Новината съобщи в интервю за гръцкото радио "Метрополис 95,5" дългогодишният агент на Бербатов Емил Данчев.

В разговор за престоя на българина в гръцкия ПАОК, Данчев казва:

"Бербатов пази добри спомени от престоя си в ПАОК. Публиката го посрещна с голяма сърдечност и може да не е успял да остане в отбора години наред, но той има само добри впечатления и спомени от клуба. Знаете, че като скаут на Манчестър Юнайтед, той гледа мачове по целия свят, включително следи и резултатите на ПАОК".

Агентът на Бербатов обаче не уточнява кога се е случило назначението. Но казва, че решението Бербо да сложи край на кариерата си е било лично негово.

"Не съм много доволен, тъй като Димитър приключи кариерата си. Всичко обаче има своя край. Решението беше негово. Сърцето му едва ли щеше да каже "стоп". Но не искам да говоря от негово име", допълни Емил Данчев.

Преди дни "Manchester Evening News" написа, че българинът е сред тримата фаворити за поста спортен директор в Манчестър Юнайтед.

Името на Бербатов бе спрягано за този пост и преди няколко месеца, но заедно с още куп бивши футболисти на "червените дяволи", а човек на позицията така и не бе назначен.

Вероятно сега Бербатов заема нишата, освободена от Будимир Вуячич, който гледаше играчи от Източна Европа за клуба дълги години при сър Алекс Фъргюсън. Той бе скаутът, препоръчал Неманя Видич, както и самия Бербатов, на Юнайтед.