"Билд" открехна темата табу - дъщерите на Владимир Путин

Русия съобщи за пробив в борбата с коронавируса - президентът Путин заяви, че страната му е регистрирала първата в света ваксина срещу Ковид-19. Руският държавен глава сподели че лично една от дъщерите му е изпробвала върху себе си ваксината и се чувства добре.

Всъщност Путин никога не говори за семейството си, а когато публично коментира развода си с Людмила Александровна Путина, това се счита за "почивка от темите табу", пише германското издание "Билд". Какво всъщност се знае за дъщерите на Владимир Путин?

Екатерина Владимировна Тихонова

По-малката дъщеря на руския президент - Екатерина Владимировна Тихонова, е родена на 31 август 1986 г. в Дрезден. По това време Путин работи за тайните служби на КГБ. След връщането си в Русия, Екатерина посещава немско училище в Москва от 1996 г. Според официалната версия през 2003 г. тя започва за изучава японистика и ориенталски науки в Санкт Петербург. След това се връща обратно в Москва, където също следва в университет. Мнозина обаче смятат, че тази информация е разпространена само за да се отклони вниманието от реалното местонахождение на Екатерина, пише bgonair.bg.

 През 2014 г. тя се омъжи за изключително богатия Кирил Шамалов, който е син на Николай Шамалов - близък приятел на Путин. Екатерина и Кирил се разделят през 2014 г., тогава приключва и кариерата му като икономически съветник на Кремъл.

 Екатерина е директор на високотехнологичния проект "Innopraktika", чийто предполагаем бюджет възлиза на 1,7 млрд. долара. Освен това тя е запалена танцьорка и вицепрезидент на Световната рокендрол конфедерация. Екатерина печели сребърен медал на Руското първенство през 2014 г.

 Мария Воронцова/Фаасен

 По-голямата сестра на Катерина - Мария, е родена на 28 април 1985 г. в Санкт Петербург - малко преди преместването на Путин в ГДР. Също като сестра си, тя посещава немско училище.

 Тя носи фамилията на холандския си съпруг - Йорит Йоост Фаасен. Мария успява да се пази от медиите още по-добре от сестра си и за нея няма почти никаква информация. Воронцова е следвала биология в Медицинския факултет на университета в Санкт Петербург. Оттогава тя работи в сферата на биомедицината със специализация като ендокринолог.

 Според източници, тя е съсобственик в компания, специализирана в ядреното лечение на рака. Въз основа на медицинската ѝ експертиза изглежда реалистично именно Мария да е дъщерята на Путин, която е тествала новата ваксина срещу коронавируса.

 През юни 2017 г. Владимир Путин потвърди, че има дъщери и внуци, които живеят в Москва и водят напълно нормален живот. "Ако кажа възрастта и имената им, те веднага ще бъдат идентифицирани и вече няма да бъдат оставени на спокойствие", сподели руският президент.

В публичното пространство има и непотвърдени слухове, че Путин има двама сина от гимнастичката Алина Кабаева.

petel.bg