Бивш съветник в Кремъл: Политиката на Русия по отношение на пандемията е най-античовешката политика (ВИДЕО)

Политиката на Русия по отношение на пандемията  е политика на унищожение на себеподобните, това е най-античовешката политика. 

Световната икономика още не е достигнала дъното. Това ще стане в близките месеци.

Ръководителят на Института за икономически анализи, старши сътрудник в Института Катон (Вашингтон) Андрей Иларионов, бивш икономически съветник на Путин, говори за пандемията и глобалната икономика под глобална карантина пред "Радио Свобода"- Молдова.

Цената на нефта ще продължи да пада още известно време, докато не започне устойчиво възстановяване на световната икономика, което при най-оптимистичния вариант ще настъпи в края на годината.

Цените на нефта никога повече няма да достигнат нивото си от последните 10-12 години. Ще се колебаят между 20 и 40 долара, убеден е той.

Шведският модел за реакция на пандемията е тоталитаризъм в действие, смята той

В началото на годината Иларионов заяви, че Украйна сега е в много по-голяма опасност от по-рано,  аимперските сценарии на Путин са в ход и в други страни.... Поправките в руската Конституцията са огромни разширения на правомощията на президента, смята той.
Путин бърза преди съда в Хага. Той може да бъде обявен за международен терорист. Затова иска да "отвърже" Русия от международните правила, по думите на икономиста тогава.