Бивш зам.-кмет подписа отказ от хоспитализация, нямало коронавирус: Не ми пука, ще ходя без маска!

Хората си умират от старите заболявания, твърди Ал. Долев

Александър Долев

Александър Долев

Бившият зам.-кмет на Пловдив Александър Долев, който беше задържан в столичното метро в края на миналата седмица, защото е без маска, щял да продължава да ходи без предпазно средство, защото „нямало коронавирус“ и той бил измислица. Това заяви самият той пред Нова тв. Александър Долев стигна дори и по-далеч. Той написа на лист декларация, че се отказва от хоспитализация, ако се разболее, защото нямало никакъв вирус.

„Ще продължавам да ходя без маска. Не ми пука“, обяви Долев.

„Няма такова нещо като коронавирус. Това е една абсолютна измислица, така наречената „пандемия“. Коронавирус няма. Хората си умират от старите заболявания – диабет, инфаркт, високо кръвно, но не и от коронавирус“, категоричен е Долев.

„Не съм бил на лекар от 2007 г. и не пия никакви лекарства“, каза още той. По думите му, ако се разболее от коронавирус, ще се лекува с джинджифил и други природни средства.

Той заяви, че хората се удивляват на смелостта му да не носи маски и да не се страхува от вируса.

В неделя, придружен от двама адвокати и двама свидетели, той направил една обиколка на метрото без маска. Полицаите вече не го спрели. Според него униформените нямали право да го глобяват, защото заповедта на министъра на здравеопазването била нищожна, защото не била обнародвана в „Държавен вестник“.

„Тя е нормативен документ, не е публикувана там, което е нарушение на Административно-процесуалния кодекс“, посочва Долев.

Пред Bulgaria ON AIR бившият кмет заяви, че това е груб полицейски произвол и дори заплаши, че ще си вземе адвокат и ще заведе дело за морални щети.

Срещу Долев е имало 15 преписки в прокуратурата и полицията. Бил е заместник-кмет и временно изпълняващ кмет на Пловдив от ВМРО. Твърди, че все още е сред редиците на партията.

„Бяха ме обвинили в закана за убийство, после ми прекратиха преписката, извиниха ми се и ме пуснаха“, коментира бившият зам.-кмет.