Бивш затворник излиза срещу Кубрат Пулев

Австралиецът Марк де Мори прекъсва кариерата си за 14 години

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

Промяна в плановете за Кубрат Пулев ще го изправи срещу странна птица на 9 ноември в Калифорния. Американски боксьор, който е прекъснал кариерата си за близо 14 години заради престой в затвора, ще се пробва на ринга срещу Кобрата. Съперникът, който трябваше да се бие с българския претендент за световната титла, се отказа от мача с него на галавечерта във Фресно. Австралиецът Марк де Мори е избрал по-атрактивен бой, съобщиха от щаба му, без да дават подробности.

За промяната съобщи американският канал ESPN, позовавайки се на агенцията Top Rank, която движи делата на Пулев. Сега актуалното име за мача на 9 ноември е Ридел Буукър от Детройт, 38-годишен мрачен тип с ужасна репутация. Той имаше спечелени 21 мача (с една загуба) в тежката категория до 2004 г. Тогава го заловиха с големи количества кокаин (общо около килограм, разделен на дози от по 1 грам), осъдиха го на 12 до 30 години затвор за притежание и разпространяване на дрога. След излежаване на близо 11 години от присъдата, Буукър бе пуснат на свобода, а през 2018-а се завърна на ринга.

Загуби два пъти и спечели 4 пъти, с което общата му статистика е 28 боя с три поражения и 25 победи (13 с нокаут). Никога не е боксирал срещу известен съперник или претендент за титла.

Пулев ще се изправи срещу този ветеран, минал и през по-тежки житейски изпитания от един боксов мач, за да стигне до бой за титлата догодина. Той е претендент №1 на IBF и чака победителя от реванша Анди Руис - Антъни Джошуа на 7 декември, за да го срещне в битка за поясите, вероятно през месец май 2020 г.