БНТ продължава да събира хора от БТВ и Нова ТВ

Емил Кошлуков се оплаква от липса на кадри, докато събира екип от частните медии

Светската журналистка Стаси Айви, по-известна като Стаси Кара, която водеше филмовите рубрики и коментираше наградите „Оскар“ по БТВ, вече ще има свое телевизионно време в БНТ. Водещият на сутрешния блок в държавната медия през уикенда Георги Любенов представи колежката си и анонсира, че ще има собствено време за кино в рамките на предаването. 

Стаси Айви не е първият журналист, който идва от частните медии. Зрителите бяха изненадани, когато метеорологичната прогноза в БНТ започна да води Христина Балинска. Синоптичката беше част от емблематичните лица на БТВ още от старта на медията. След идването на Емил Чолаков обаче загуби позиции и загуби шефския пост в прогнозата за времето, а по-късно дори не се раздели с медията, а на нейно място се включиха Натали Трифонова, Станислава Цалова и бившият репортер на новините Борислав Лазаров. 

В държавната медия се включи и една от емблемите на Нова ТВ – Нивелина Няголова. Кореспондентката от Варна, която години наред осведомяваше с новини от морската столица частната медия, вече е част от екипа на БНТ.

В края на миналата година генералният директор на държавната телевизия Емил Кошлуков констатира, че спешно трябва да се вдигнат заплатите. „Вие имахте оферта от Нова ТВ, но останахте“, попита реторично водещия Георги Любенов шефът на БНТ. „те дърпат много от нас, но и аз дърпам. Какво да направя, че се предлага три пъти по-висока заплата? Това обаче ще ни обезкърви. Новите хора нямат тази лоялност към екипа на БНТ и си гледат пазара. Затова и сме малко застаряваща телевизия без много млади хора. Как да направим академия за млади журналисти, когато ще ни ги приберат на секундата с по-високата заплата? Това ни е най-големият проблем“, констатира Кошлуков пред БНТ.